מתקן לחיטוי ידיים הוא לא מוצר שכדאי לוותר עליו
טיפוח, אסתטיקה והיגיינה הם המפתח מספר אחת לבריאות טובה. את אלו אנו משיגים, בין היתר, על ידי שמירה נאותה על ניקיון הידיים והגוף. אמצעי הניקיון בהם אנו משתמשים לרוב הם סבונים כמובן, לגוף ולידיים. אך מה קורה אם אין בנמצא ברז מים ועלינו לשמור על הניקיון? בשנים האחרונות פרצה לחיינו טכנולוגיה חדשה והיא ניקיון באמצעות חומרי חיטוי המוצבים במתקנים לחיטוי ידיים, המוכר יותר כאלכוג'ל. בעבר, בקבוקי אלכוג'ל היו נמכרים בבקבוקים יחידים בלבד, אך כיום, ניתן למצוא מתקן לחיטוי ידיים כמעט בכל מקום אליו נלך.
הדבר קיבל משנה תוקף נוסף בשנתיים האחרונות בעיקר עקב פריצת נגיף הקורונה לחיינו, אשר דרש מאיתנו להכניס ביתר שאת את תרבות הניקיון על כל גווניה לחיינו. מאחר שלא ניתן להציב ברז או כיור בכל פינה או חדר אליהם נכנסים, מתקן לחיטוי ידיים נדמה כפתרון המושלם והמהיר ביותר לשמירה על הניקיון, ההיגיינה והבריאות של כולנו.
ביחד ניצור עולם ירוק יותר!
מהו מתקן לחיטוי ידיים והיכן ניתן להציבו?
מתקן לחיטוי ידיים מוצב בדרך כלל בכניסה לחדר, לאולם או למקום הומה אדם. במקומות אלו, אשר ישנה כמות גדולה מאד של אנשים, קיים הצורך לשמור ביתר שאת על ניקיון ובריאות הציבור. אי לכך, הצבת מתקן לחיטוי ידיים מהווה את הפתרון המושלם, היעיל והמהיר ביותר, שכמובן חוסך את הצורך לשלוח את באי המקום לשטוף ידיים טרם הכניסה. וכן מאפשר לנו ראש שקט לעניין ההיגיינה במתחם.
מתקן לחיטוי ידיים יכול שיהיה ללא מגע יד אדם ויכול שיהיה בעל ידית שעם משיכתה מותז מעט חומר חיטוי. כמובן שבמקומות ציבוריים הומי אדם ההעדפה היא להצבה של מתקן לחיטוי ידיים ללא מגע יד אדם, מאחר שהוא מייתר את הצורך במגע ומסייע בשמירה על היגיינה. אך למעשה, אין זו חובה, וזאת מאחר שבין כה וכה לאחר ההתזה, מורחים את החומר על הידיים ומחטאים אותן. אם בחרנו במתקן לחיטוי ידיים ללא מגע יד אדם, ההתזה מתבצעת באפשרות חיישן אינפרא אדום שבאמצעות קליטת גוף במרחק מסוים, מבצע את ההתזה.
מתקן לחיטוי ידיים יכול שיכיל אלכוג'ל, כאמור, אך אם הוא מוצב בחדרי שירותים למשל, הוא בהחלט יכול להכיל סבון ידיים במקום. ניתן כמובן להציב שני מתקנים, אחד במילוי אלכוג'ל והשני במילוי סבון לייעול מירבי. בבחירת מתקן לחיטוי ידיים עם סבון יש לשטוף במים ולייבש, ובבחירת מתקן לחיטוי ידיים עם אלכוג'ל, מורחים את חומר החיטוי על הידיים וממתינים מספר שניות עד להיספגות מלאה.
יתרונות התקנת מתקן לחיטוי ידיים
מבחינה כמותית, מתקן לחיטוי ידיים מכיל כמות מירבית של חומר חיטוי או סבון, בטווח של כ-500 מ"ל. נתון זה נהדר מאחר שהוא מאפשר לנו לבצע תחלופה של חומר חיטוי אחת לשבועיים עד חודש (תלוי במספר האנשים השוהים במתחם) וכך מייעל עבורנו את הצורך בתחלופת חומרי היגיינה בקצב יום יומי. בטווח הארוך, הדבר כמובן חוסך משמעותית בעלויות, ואם נוסיף לכך את היתרון המדהים שבשמירה מירבית ומיטבית על ניקיון והיגיינה, אין כלל ספק כי מדובר במוצר שהוא חיוני לחלוטין ואיננו בגדר מותרות.
מתקן לחיטוי ידיים יכול להתאים הן עבור מקומות ציבוריים הומי אדם, כאמור, והן עבור שימושים פרטיים, גם בבית. כמובן שהצורות והגדלים של המתקנים שונים ומותאמים לכל שימוש, וניתן אף לבחור בעיצוב שיתאים ואף ייפה עוד יותר את חדר האמבטיה שלכם.
ככל שבחרתם להתקין מתקן לחיטוי ידיים במקום ציבורי כמו משרד למשל, הדבר מאפשר עבור יושבי המתחם לשמור על היגיינה וניקיון ללא כל מאמץ, ומאחר שהוא זמין, וכך גם מעלה סטטיסטית את הקפדה על ניקיון והיגיינה.
לתפוס שתי ציפורים במכה אחת: מיקסום המטרות שלכם ושדרוג האסתטיקה של חדר האמבטיה
מעבר לשלל היתרונות הגדושים שבבחירה נכונה של התקנה של ציוד אמבטיה מדויק, ישנו גם נדבך נוסף וחשוב לא פחות, והוא שדרוג הנרטיב העיצובי של חדר האמבטיה שלכם. כאשר אנו בוחרים ציוד אמבטיה ככלל, והתקנה של ציוד כמו למשל סבוניות או מתקן לחיטוי ידיים, בחללי אמבטיה קיימים או עתידיים, אנו למעשה בוחרים נכון במגוון פרמטרים. הראשון, והוא הברור מכל, שדרוג העיצוב ואסתטיקה של חדר האמבטיה. כמובן שזוהי מטרה ברורה כאשר אנו בוחרים לבצע שדרוג של נראות חדר האמבטיה, התוצר הסופי. לנגד עינינו עומד הרצון להכנס לחדר אמבטיה שההרגשה בו תהיה נינוחה, מהנה ורגועה עבורנו. כך שנוכל להתחיל או לסיים את היום באנרגיה הכי טובה שיש.
שנית, דיוק המטרות שלנו. עיצוב של חדר אמבטיה איננו עניין של מה בכלל אשר מטרותיו העיקריות הן עיצוב גרידא. מדובר במטרות נוספות מתחת לפני השטח. כך למשל, כאשר אנו בוחרים מראש בעיצוב מסוים של חדר אמבטיה עתידי, עלינו לקחת בחשבון את כל הפרטים הקטנים והגדולים כאחד המהווים את העיצוב הסופי. שילובם של כלים וציוד אמבטיה מהגדולים ועד הקטנים שבהם יכולים ליצור חדר אמבטיה מושלם ומדויק או חדר אמבטיה שאיננו כפי שחלמנו, במקרה הקל, ואפילו לא נעים, במקרה הפחות טוב.
לכן, עלינו לקחת בחשבון את ההשקעה הכספית, הפיזית והנפשית טרם ההחלטה. וכמובן, להיוועץ באנשי מקצוע היודעים את מלאכתם ואת המטריה שמאחורי עיצוב חדרי אמבטיה. בדרך כלל, חברה מיומנת, אשר יש לה יד ורגל בעיצוב ושדרוג חדרי אמבטיה, בין אם ציבוריים ובין פרטיים, תדע לתכנן ולהוציא אל הפועל את הצרכים והרצונות שלנו בצורה הטובה ביותר, ובצורה כזו שתהווה מראה מושלמת לאלו האחרונים וגם תהיה סופר אסתטית, יפה ונעימה.
זאת, מה שמביא אותנו לפרמטר השלישי והחשוב, הוצאה לפועל של הצרכים שלנו בחדר האמבטיה. על תכנון עיצוב חדר האמבטיה להיות כזה שישרת את הצרכים שלכם. כך למשל, חדר אמבטיה גדול, של בית עסק כמו למשל חדרי אמבטיה של תיאטראות ובתי מלון שונה בצרכיו מאשר חדרי אמבטיה קטנים של משרדים קטנים, קליניקות או כמובן חדרי אמבטיה פרטיים. בזה הראשון ישנו צורך להתחשב באוכ' גדולה ורחבה, בצרכים של טובת הכלל ושדרוג חוויית האסתטיקה וכמה שפחות שמירה על ניקיון. בעוד זה השני דורש דיוק גדול יותר בנרטיב העיצובי, במראה, באסתטיקה וכן בעל צרכים שונים לבני המקום, כמו נוחות ונועם.
בעיצוב חדר האמבטיה אנו בוחרים הן את הפרטים הקטנים, כמו הוספה של מתקן לחיטוי ידיים או סבוניות והן את הפרטים הגדולים כמו סוג השיש וארונות האמבטיה. כך לדוגמה, מתקן לחיטוי ידיים בצבעים ניטרליים או צבעוניים, בעל פונקציות משודרגות יותר או פחות או כאלו ששמות דגש על נוחות או בכלל שמירה מקסימלית על היגיינה. על מנת ליצור חוויה מושלמת יש לתת את הדעת תחילה לפרטים הקטנים, ואז אט אט להתרחב גם לפרטים הגדולים. זאת כמובן, לאחר תכנון ובנייה של תכנית עיצוב מותאמת מראש. ואם לדוגמה מדובר בשדרוג של חדר אמבטיה קיים, לקיחת הפרטים הקטנים הללו בחשבון פשוט תעשה את אותו הדבר רק הפוך- אנשי המקצוע ידעו לקחת את הנרטיב הקיים, להתאים את הציוד החדש שברצונכם לרכוש למטרת שדרוגו של עיצוב נראות חדר האמבטיה וכן שדרוג המענה לצרכים. בצורה כזו אנו יוצרים מתכון לתכנון מדויק שיתן תוצאה לא פחות ממושלמת.